Finns det några bantningspiller som fungerar?

Det är svårt att ge ett enkelt svar på om bantningspiller fungerar eller inte. Om du till exempel är smal i övrigt men har bilringar runt magen kan man inte få bort dem genom att bara äta bantningspiller. Bantningspiller kan alltså inte utföra punktförbränning på din kropp. För att bli av med fett på ett specifikt ställe så måste man träna hela kroppen och öka energiförbrukningen, samtidigt som man äter mindre. Det räcker inte med att bara äta bantningspiller men det kan vara ett bra komplement som kan hjälpa dig på traven att gå ner i vikt. 

Är det bra att äta bantningspiller? 

När man bestämmer sig för att gå ner i vikt så är det viktigt att få in så mycket vardagsmotion som möjligt och att öka sin aktivitet i vardagen. Bantningspiller kan också hjälpa dig i din viktnedgång på olika sätt. Det är viktigt att äta mycket fiber som finns i yoghurtprodukter, grovt bröd, frukt och grönsaker. Då fungerar dessutom magen bättre. Kombinera också bantningspiller med olika typer av träning, det kan röra sig om styrketräning, pilates, poweryoga, spinning och så vidare. Vissa bantningspiller fungerar bättre om tar en promenad innan frukost för att maximera förbränningen. Man kan till exempel gå en promenad i rask takt i ungefär en halv timma innan man äter. 

Finns det receptfria bantningspiller? 

Ja det finns många bantningspiller som man kan köpa utan recept på till exempel hälsokostaffärer. Många apotek säljer också bantningspiller och det finns en uppsjö av webbsidor på internet som erbjuder bantningspiller. Om du beställer bantningspiller från Internet ska du alltid beställa från en europeisk sida. Vissa ämnen kan vara skadliga för din kropp och får inte säljas inom EU, medan i USA finns det fortfarande bantningspiller som kan vara skadliga som säljs lagligt. 

Hur fungerar bantningspiller? 

En del bantningspiller dämpar aptiten och kan därför utföra en positiv effekt på din viktnedgång. Förr i tiden fanns amfetamin-liknande bantningspiller som var aptitdämpande men de gjorde sällan någon nytta för långsiktig viktnedgång och idag är de inte tillåtna inom EU. De hade en massa biverkningar som sömnlöshet och hjärtklappning. Andra bantningspiller hindrar kroppen från att bryta ner fettet i tarmen men det brukar inte ha någon positiv effekt på lång sikt. Det finns också bantningsmedel som kontrollerar aptiten genom olika receptorer och hjälper dig på så sätt att gå ner i vikt. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *